Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Iskalci

Arsmeda net logoŽanr: celovečerni film
Leto: v pripravi
Scenarij: Vedrana Grisogono Nemeš
Režija: Siena Krušič
Igrajo: izbor igralcev še poteka

Vsebina

Noč polne lune v Ljubljani z nenavadnimi dogodki zaznamuje življenje treh iskalcev zaposlitve. Brezposelni Jan, ki ga obseda družinska tragedija iz otroštva, z avtom zbije upokojenko Angelo. Namesto da zbeži, jo odpelje domov in začne skrbeti zanjo. Ločenki Ani, ki je prezgodaj zaključila bleščečo pianistično kariero, v prtljažnik vskoči Mustafa na begu pred policisti. Lepa in neizobražena Zala sklene te noči pustiti službo pri vročem telefonu in v čast življenjske prelomnice “pokoplje” mobilni telefon v cvetlični nasad.
Vsi se srečujejo na delavnici, ki jo vodi podjetna psihologinja Janja. Država ji plačuje za izpopolnjevanje težko zaposljivih posameznikov, ona pa v tej službi ne najde zadoščenja. Življenje ji greni pastorka Vida, obsedena z željo najti domnevno preminulo mamo. Najnovejša recesija je velik izziv za podjetne in huda preizkušnja za brezposelne, neiznajdljive in neizobražene. Ob iskanju nove službe glavni junaki hkrati iščejo življenjski smisel in novo upanje ter se spopadajo z duhovi preteklosti.
Večtedenska delavnica predstavlja zanje poklicno, čustveno in eksistencialno preizkušnjo. Lažne upe jim zbuja uspeh gimnazijskega maturanta Jerneja, ki za kratek čas postane namestnik direktorja nepremičninske agencije. Ana začne znova kot učiteljica klavirja, Jan pa se preizkuša kot hišnik v Angelinem bloku. Zala verjame v recepte za uspeh in je pripravljena na vse, da bi ga dosegla. Usode iskalcev se prepletajo in nič ni tako, kot se na začetku zdi.

Avtorji

Scenarij: Vedrana Grisogono Nemeš
Režija: Siena Krušič
Direktor fotografije: Valentin Perko
Scenograf: Duško Milavec
Kostumografinja: Barbara Podlogar
Producent: Franci Zajc 

Siena Krušič

Rodila se je v Ljubljani. Obiskovala je Gimnazijo Poljane, jezikovno – družboslovne smeri. V letu neodločenosti glede študija je obiskovala scenaristično delavnico, ki jo je vodil Franci Slak, ki jo je prepričala, da je študij filma prava izbira. Študirala je na AGRFT, smer Filmska in TV režija.
Že med študijem je pričela z delom na TV Slovenija, kjer je v dvanajstih letih režirala najrazličnejše oddaje. Za otroški in mladinski program je ustvarila deset kratkih igranih in dokumentarnih filmov, ki so bili predvajani v okviru EBU in Ciak junior po vsej Evropi, pa tudi širše, mnogi od njih so bili tudi nagrajeni. Njena najpomembnejša in največja projekta do zdaj sta celovečerni TV film in nadaljevanka »Bela gospa« (do leta 2010).

rezina_zivljenja2

Rezina življenja

Cefurji Plakat

Čefurji raus

Arsmeda net logo

Iskalci

sladke_sanje

Sladke sanje

Edvard Kocbek okrog 1975

Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine

MADE IN SLOVENIA_01_foto Stane Srsen

Made in Slovenia

Direktor fotografije Radovan Čok, Edi Šelhaus, režiser Jurij Gruden

Edi Šelhaus – Bil sem zraven

boris-cavazza-foto-andraz-cok

Piran – Pirano

4 R

Barabe

Sanghaj

Šanghaj

mojsin-filmskisklad2

Moj sin, seksualni manijak

ljubljana-je-ljubljena-2

Ljubljana je ljubljena

Petricek_poletje 1945_02

Otroci s Petrička

beletulpike

Bele tulpike

mlada-noc-7

Mlada noč

petelinji-zajtrk-0

Petelinji zajtrk

PF04

Zgodba P.F.

I.GRUDEN-v nabrezinskem Bregu

Glasnik slovenske Brežine

nepopisan-list_101

Nepopisan list

Arsmeda net logo

Ostani doma in čuvaj psa