Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Šanghaj aprila na festivalu v Clevelandu in Pekingu

Sh_Stills_2255Šanghaj aprila na festivalu v Clevelandu in Pekingu

Celovečerni igrani film Šanghaj scenarista in režiserja Marka Naberšnika, posnet po literarni predlogi Ferija Lainščka, v produkciji Arsmedie, nadaljuje svojo pot po filmskih festivalih. V aprilu bo tako del programa kar dveh mednarodnih festivalov, v Clevelandu in Pekingu. Svetovno distribucijo filma je prevzela mednarodna distribucijska in produkcijska hiša Breakthrough Entertainment, s sedežem v Torontu.

Mednarodni filmski festival v Clevelandu – CIFF37 bo potekal od 3. do 14. aprila 2013, na njem pa si bo mogoče ogledati 180 celovečernih in 165 dokumentarnih filmov. Film Šanghaj bo predvajan v okviru tekmovalnega programa, gledalci pa si ga bodo lahko ogledali na treh projekcijah, in sicer: 12., 13. in 14. aprila.

Projekcije filma se bo udeležil tudi generalni konzul Republike Slovenije v Clevelandu gospod Jurček Žmauc.

(http://www.clevelandfilm.org/films/2013/shanghai-gypsy)

Film bo nato odpotoval na 3. mednarodni filmski festival v Pekingu, ki bo v kitajskem glavnem mestu potekal od 16. do 23. aprila 2013. Na festivalu bo v osmih dneh prikazanih več kot 260 filmov v 30 kinodvoranah. Čeprav festival še nima dolgoletne tradicije, pa pomeni njegova umestitev v središče enega najhitreje razvijajočih se trgov tudi na področju kinematografije, izjemno priložnost za vse filme, ki bodo občinstvu predstavljeni v okviru festivala. Film Šanhaj je uvrščen v sekcijo Panorama.

Projekcije filma v Pekingu se bo udeležila tudi veleposlanica Republike Slovenije gospa Marija Adanja.

(http://www.bjiff.com/).

Svetovno distribucijo filma Šanghaj je prevzela mednarodna distribucijska hiša Breakthrough Entertainment, s sedežem v Torontu, Kanada. Breakthrough Entertainment je eden od svetovnih producentov in distributerjev najbolj gledanih televizijskih serij, resničnostnih šovov, dokumentarcev, televizijskih in kino filmov ter filmov za otroke. Kot eden od največjih kanadskih televizijskih producentov in distributerjev sodeluje z glavnimi operaterji na več kot 200 teritorijih. Marina Cordoni, podpredsednica družbe, zadolžena za filmski program, je izrazila zadovoljstvo da bo film Šanghaj del njihove ponudbe. Marina Cordoni je, med drugim, sodelovala pri distribuciji filmov Štiri poroke in pogreb, Fargo in Dead Man Walking, trenutno pa kot izvršni producent snema film Cas and Dylan (Kanada) z oskarjevcem Richardom Dreyfussom v glavni vlogi. gh Entertainment (Toronto, Kanada) je izrazila zadovoljstvo, da bo film del njihove ponudbe. Marina Cordoni je, med drugim, sodelovala pri distribuciji filmov Fargo in Dead Man Walking, trenutno pa kot izvršni producent snema film Cas and Dylan (Kanada) z oskarjevcem Richardom Dreyfussom v glavni vlogi.

Ljubljana, 4.4.2013

ljubljana-je-ljubljena-2

Ljubljana je ljubljena

sladke_sanje

Sladke sanje

Arsmeda net logo

Ostani doma in čuvaj psa

4 R

Barabe

I.GRUDEN-v nabrezinskem Bregu

Glasnik slovenske Brežine

PF04

Zgodba P.F.

beletulpike

Bele tulpike

Edvard Kocbek okrog 1975

Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine

Direktor fotografije Radovan Čok, Edi Šelhaus, režiser Jurij Gruden

Edi Šelhaus – Bil sem zraven

plakat-484

Na koncu Tržaške

Arsmeda net logo

Iskalci

nepopisan-list_101

Nepopisan list

boris-cavazza-foto-andraz-cok

Piran – Pirano

mojsin-filmskisklad2

Moj sin, seksualni manijak

Cefurji Plakat

Čefurji raus

mlada-noc-7

Mlada noč

MADE IN SLOVENIA_01_foto Stane Srsen

Made in Slovenia

rezina_zivljenja2

Rezina življenja

Sanghaj

Šanghaj

Petricek_poletje 1945_02

Otroci s Petrička