Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Mlada noč na festivalu Voices, Vologda

mlada-noc-1Olmo Omerzu je v torek, 10. 7., dobil nagrado za režijo na filmskem festivalu Voices v ruskem mestu VologdaFilm slovenskega režiserja Olma Omerzuja Mlada noč (Příliš mladá noc), ki je bil premierno prikazan na letošnjem berlinskem festivalu Berlinale in imel ameriško premiero na Los Angeles Film Festivalu, je v torek, 10. 7., dobil nagrado za najboljšo režijo na filmskem festivalu Voices v ruskem mestu Vologda. Film si bomo v Sloveniji lahko prvič ogledali novembra na festivalu Liffe, temu pa sledi distribucija v kinematografih.

Mlada noč bil maja že nagrajen na festivalu Neisse v Nemčiji, kjer je film prejel glavno nagrado. Nagrada za najboljšo režijo na festivalu Voices je tako druga nagrada za tega mladega ustvarjalca.Omerzuju je nagrado podelil francoski režiser Stephan Brizze. Poleg Brizzeja so bili člani žirije še ruski režiser Alexander Proshkin (predsednik žirije), francoska igralka in producentka Julie Gayet, nemški režiser Hans Weigartner, poljski direktor fotografije Grzegorz Kedzierski in bolgarski režiser Georgi Stoyanov.Filmski festival Voices je postal svojevrsten prostor, kjer se lahko priznani filmski ustvarjalci srečajo z mladimi režiserji. Vsako leto se festivala udeleži veliko gostov iz tujine. Letos je bila pozornost usmerjena na nemško kinematografijo.V tekmovalnem programu je bilo devet filmov, ki so doživeli na festivalu rusko premiero.

http://www.voices-festival.org/en/

http://www.screendaily.com/news/swedens-avalon-big-winner-at-third-edition-of-russias-voices-film-festival/5044245.article?blocktitle=Latest-news&contentID=1846

Film Mlada noč, ki govori o dveh dvanajstletnih fantih, ki se dan po novem letu po naključju znajdeta na zabavi v svetu odraslih, kjer doživita svoje prvo srečanje z ljubeznijo in seksualnostjo, nadaljuje uspešno pot po svetovnih festivalih. Film bo med drugim julija prikazan na festivalu Guanajuto IFF v Mehiki, avgusta na festivalu v Montrealu, oktobra na festivalu Ghent v Belgiji …Film, ki je bil distribuiran v čeških in slovaških kinematografih, bo prav tako distribuiran v kinematografih po Nemčiji, Avstriji, Švici in Sloveniji.

Cefurji Plakat

Čefurji raus

I.GRUDEN-v nabrezinskem Bregu

Glasnik slovenske Brežine

4 R

Barabe

beletulpike

Bele tulpike

Arsmeda net logo

Iskalci

petelinji-zajtrk-0

Petelinji zajtrk

mlada-noc-7

Mlada noč

Sanghaj

Šanghaj

ljubljana-je-ljubljena-2

Ljubljana je ljubljena

plakat-484

Na koncu Tržaške

Arsmeda net logo

Ostani doma in čuvaj psa

PF04

Zgodba P.F.

Direktor fotografije Radovan Čok, Edi Šelhaus, režiser Jurij Gruden

Edi Šelhaus – Bil sem zraven

Petricek_poletje 1945_02

Otroci s Petrička

sladke_sanje

Sladke sanje

nepopisan-list_101

Nepopisan list

Edvard Kocbek okrog 1975

Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine

boris-cavazza-foto-andraz-cok

Piran – Pirano

MADE IN SLOVENIA_01_foto Stane Srsen

Made in Slovenia

mojsin-filmskisklad2

Moj sin, seksualni manijak