Arsmedia

Filmska in video produkcija

FB

Čefurji raus! tudi filmska super-uspešnica

zlata_rola-25Literarna uspešnica, ki je prejela nagrado Prešernovega sklada in nagrado kresnik za najboljši roman leta, si lahko poleg izjemno uspešno gledališke priredbe, ki je zbrala že več kot 300 ponovitev, dodeli še laskavi naziv filmske super-uspešnice. Po prvem vikendu prikazovanja ima namreč filmska adaptacija Čefurji raus! v Sloveniji že preko 13.500 obiskovalcev. Zgodba Gorana Vojnovića o fužinskih domačinih je samo v Ljubljani pred filmsko platno v prvem vikendu prikazovanja privabila kar 7.197 obiskovalcev. Najboljša letošnja otvoritev v slovenski prestolnici je tako krepko presegla rezultate letošnjih največjih filmskih uspešnic kot so Smrkci 2 (3.055 obiskovalcev), Prekrokana noč 3 (5.773 obiskovalcev) in tudi Hitri in drzni 6 (6.857 obiskovalcev). Med izvirnimi nefranšiznimi naslovi (torej filmi, ki niso nadaljevanje) pa se je potrebno za primerljivi rezultat vrniti vse v leto 2009, ko si je filmski fenomen Avatar v prvem vikendu prikazovanja v Ljubljani ogledalo natanko 7.608 obiskovalcev. Junaki filma Marko, Adi, Aco in Dejan pa s tem rezultatom krepko izstopajo tudi v družbi domačih uspešnic. Za primerjavo naj navedemo le nekaj naslovov, ki so se zvrstili v Koloseju: Gremo mi po svoje (5.659 obiskovalcev), Petelinji zajtrk (2.850 obiskovalcev), Kajmak in marmelada (4.182 obiskovalcev) in Nikogaršnja zemlja (4.625 obiskovalcev).

“Veseli nas, da je film v tako kratkem času požel toliko zanimanja ter veselja med gledalci v kino dvoranah po Sloveniji. To je pomemben korak tudi za slovenski film,” pa so povedali v produkcijski hiši Arsmedia.

In kot je bilo zapisano v enem od komentarjev na Facebook profilu filma: “Čestitke ekipi, majke mi!” Film si lahko ogledate v vseh kinocentrih po Sloveniji.

Cefurji Plakat

Čefurji raus

Sanghaj

Šanghaj

beletulpike

Bele tulpike

4 R

Barabe

MADE IN SLOVENIA_01_foto Stane Srsen

Made in Slovenia

I.GRUDEN-v nabrezinskem Bregu

Glasnik slovenske Brežine

boris-cavazza-foto-andraz-cok

Piran – Pirano

petelinji-zajtrk-0

Petelinji zajtrk

PF04

Zgodba P.F.

Arsmeda net logo

Iskalci

Direktor fotografije Radovan Čok, Edi Šelhaus, režiser Jurij Gruden

Edi Šelhaus – Bil sem zraven

nepopisan-list_101

Nepopisan list

Edvard Kocbek okrog 1975

Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine

sladke_sanje

Sladke sanje

Arsmeda net logo

Ostani doma in čuvaj psa

mojsin-filmskisklad2

Moj sin, seksualni manijak

Petricek_poletje 1945_02

Otroci s Petrička

rezina_zivljenja2

Rezina življenja

mlada-noc-7

Mlada noč

ljubljana-je-ljubljena-2

Ljubljana je ljubljena